Пятница, 19.04.2024, 21:39
| RSS
Главная
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 47
Статистика
Кластер гостьового бізнесу "Сільська Родина"
Главная » 2009 » Октябрь » 14 » “Корпус волонтерів” - людей доброї волі – реальна можливість зупинити вимирання та деградацію українських сіл ”
“Корпус волонтерів” - людей доброї волі – реальна можливість зупинити вимирання та деградацію українських сіл ”
19:40

Шановні пані та панове!

 У світі існує успішний досвід організації руху добровольців для допомоги депресивним і слабо розвиненим територіям. В Радянському Союзі було організовано 50 000 осіб, які поїхали допомагати селам і малим містам. Настав час відмовитися від практики безсистемних подачок і “закопування” грошей в соціальну сферу села. Такі методи допомоги тільки руйнують довіру селян до різного роду програм та прожектів. Настав час перейти від фальшивих гасел про відродження села, що звучать із високих трибун, комфортабельних кабінетів і дорогих автомобілів, до активних дій, -  створити Корпус Волонтерів для роботи в сільських громадах України. .......

Корпус буде  шукати і підтримувати добровольців, які за два роки своєї діяльності в сільській громаді:

-          налагодять процеси отримання та ефективного використання інформації в громаді;

-          започаткують процеси обговорення, розробки та впровадження стратегії розвитку громади;

-          допоможуть місцевим лідерам стати дієвою командою;

-          реалізують, як приклад,, один або кілька міні-проектів.

 

Стратегічне бачення роботи Корпусу Волонтерів.

Корпус Волонтерів для роботи в сільських громадах України, надалі (Корпус) в майбутньому (очікується 2009-2011рр) – це незалежна зареєстрована організація зі статусом юридичної особи. Корпус має Навчально-Тренінговий центр на базі Фонду Сталого Розвитку “Стара Волинь” в Грицеві та мережу Інформаційно-Консультаційних Центрів, чотири регіональних представництва: Західне, Центральне, Східне та Південне. Щороку Корпусом відбираються і готуються чотири групи по 30 осіб для роботи в сільських громадах. Регіональні центри підбирають громади, і координують роботу добровольців.

Волонтери – це патріотичні, порядні, активні особистості, які готові 2 роки жити і працювати в селі. Вони відкриті до нових  знань, комунікабельні, прагнуть  працювати в команді і бути ефективними, ведуть здоровий спосіб життя, старші 21 року.

Основне завдання, яке покладається на Волонтера -  створити передумови для розвитку сільської громади: активізувати громадськість, сформувати команду місцевих добровольців, створити Інформаційний центр - пункт доступу до центрального Інформаційно-Консультаційного Центру (ІКЦ) з можливістю користуватися Інтернетом та іншими засобами зв’язку, запустити в громаді процес стратегічного планування, підготувати лідерів громади до розробки та реалізації програм та проектів.


Просмотров: 575 | Добавил: klaster-kalyny | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтов - uCozCopyright MyCorp © 2024