Четверг, 18.04.2024, 23:55
| RSS
Главная
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 47
Статистика
Кластер гостьового бізнесу "Сільська Родина"
Главная » 2010 » Сентябрь » 24 » ВОЛОНТЕР в ГРОМАДІ. Панацея, чи допомога?
ВОЛОНТЕР в ГРОМАДІ. Панацея, чи допомога?
23:10

Концепція Проекту " Корпус Волонтерів для сільських громад України”-допомога українській Громаді у її розвитку і розбудові. Ц є головно основою діяльності Волонтера в громаді. Завдання, які покладені Проектом на Волонтера, можна виконати в співпраці з місцевими жителями, органами місцевого самоврядування, впливовими інституціями, які ведуть свою діяльність на території сільської ради, державними структурами, органами вла- ди, міжнародними інституціями, бізнесом, інвесторами та іншими зацікавленими сторонами. Люди мають недовіру до кращих змін та висувають тільки споживацькі свої потреби, не приймаючи участі в розбудові суспільних потреб. В селі байдужих не буває. Є інертні, яким необхідно показати щось дуже важливе для них, щоб мали змогу для себе щось зробити. Тоді процес має свої оберти, які уже зупинити неможливо .

Від перших днів Волонтера в громаді залежить, як складеться подальша робота з жителя- ми села та налагодження співпраці в громаді, яка є тим подіумом, з якого починається Стратегічне Планування розвитку місцевих територій інноваційними методами.

Виявлення лідерів в громаді спонукає Волонтера знаходити спільну мову з усіма зацікав- леними сторонами в соціально-економічному розвитку Громади, враховуючи думку опозиції та незгідних з Ініціативною Групою у визначенні потреб і проблем громади та відібраними пріоритетами. Виконання пріоритетних напрямків, має потенційний виклик новим реаліям сьогодення та умінню виходити із ситуацій, які є на перешкоді розвитку села.

Віддаленість від районного центру має недоліки і переваги, які можна використати для успішного Стратегічного планування соціально -економічного розвитку і розбудови територіальної Громади. Своєчасне інформування місцевих жителів, врахування їхньої думки при розробці проектних пропозицій стає ,основою СТРАТЕГІЇ залучення зацікав- лених осіб до розробки проектів, їх спів фінансування та впровадження до реалізації. Це кращі індикатори, які заставляють краще працювати зацікавлених сторін, Ініціативну Групу і Волонтера, щоб досягти успішних результатів запланованих завданнях.

Неможливо за короткий термін вирішити нагромаджені роками проблеми села і наболілі потреби його жителів. Про це слід відкрито говорити при опитуванні, дослідженні та ана-лізі подій в громаді та визначенні її стану.

Чітке визначення і формулювання подій у Громаді та території на якій розташовані села допоможуть аналізувати Бачення жителів, вирішити, як їм жити далі, що зробити так, щоб жити в селі було перспективно, бути самодостатніми-престижно. Розуміння між людьми збалансує гармонійне проживання Людини з Природою і Божими Законами, що не суперечить чинному Законодавству України і Конституції України.

Відсутність Стратегії розвитку громади -це основна проблема для всіх. Як сказав китайський філософ Конфуцій:”Якщо ви чітко не знаєте куди хочете потрапити скоріше за все, ви опинитесь в іншому місці.”

Напрацювання по дослідженню ресурсів, проведене усне опитування та анкетування населення-це серйозний матеріал для того, щоб його реалізувати через уповноваження місцевої влади, приватний сектор, корпоративну власність, місцевий бізнес,державну підтримку проектну діяльність у розвиток громади. Консолідована дія усіх зацікавлених сторін у розвитку села- це перший крок успішного проекту громади.

Олена Бойчук,

Волонтер Корпусу Волонтерів для сільських громад України.

Волонтер громади с. Пашуки.


Просмотров: 440 | Добавил: umr-energo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтов - uCozCopyright MyCorp © 2024